Geroosterde Bloemkoolsoep

Gezonde Lunch met bloemkoolsoep


1 bloemkool
3 teentjes knoflook
1 ui
1 bosje waterkers
1l groentenbouillon
Arachideolie
Verse peterselie
Tijm
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de knoflook op een vel aluminiumfolie en besprenkel met olie. Vouw dicht en rooster de knoflook 30 minuten in de oven.
Verdeel 1⁄2 bloemkool in roosjes, snij de roosjes in flinterdunne plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bloemkool erop. Kruid met peper en zout, besprenkel met olie. Rooster de bloemkool 10 tot 15 minuten in de oven. Pel en snipper de ui. Verdeel de rest van de bloemkool in roosjes. Fruit de ui glazig in olie. Voeg de bloemkoolroosjes, de bouillon en de kruiden (peterselie en tijm) toe. Laat 25 minuten koken, haal het kruidentuiltje eruit en mix fijn. Druk de geroosterde knoflookteentjes uit de vliesjes. Doe ze bij de soep. Voeg de helft van de geroosterde bloemkool erbij en mix.
Werk af met de andere helft van de geroosterde bloemkool en waterkers.

Enjoy!



Inspired by: Libelle Lekker

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rijstpap van zilvervliesrijst