Oven chicken

Lekkerste kip ooit!


Voor 2 - 3 personen:
Braadkip
Aardappel (in de schil)
Verse tijm
Laurierblad
Arachideolie
1 citroen
Peper en zout
Oregano
Kipkruiden (Kip Traditioneel van Verstegen)

Ik gebruikte hierbij ook nog ovengroenten van Albert Heijn:
Courgette, zoete aardappel, rode paprika, gele peen en broccoli. 

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem de bakplaat uit de oven en vet deze in met arachideolie (of andere olie naar keuze).
Was en snij de aardappel (in de schil) in blokjes van 4. Leg ze op de bakplaat.
Leg de braadkip op de rugzijde op de bakplaat en kruid alles met peper, zout en oregano.
Neem de citroen, snij hem in 2 en knijp 1 deeltje uit over de kip. 
Stop het andere deel in de buikholte van de kip.
Stop ook de laurierblaadjes (ik gebruikte er 2) en enkele takjes tijm in de buikholte van de kip.
Zet de kip in de oven. Verlaag de temperatuur naar 175°C gedurende 40 minuten. 

Na 40 minuten haal je de bakplaat even uit de oven om de kip te draaien op de buikzijde. Doe er de kipkruiden op. 
Doe er ook de ovengroenten bij, en overgiet met 2 eetlepels arachideolie (of andere olie naar keuze).
Plaats opnieuw in de oven, deze keer 30 minuten. 

Test: Is de kip gaar? Om hier zeker van te zijn, bestaat er een trucje. Prik met een stokje of vleesvork in de buikholte en til de kip op met de holte schuin omlaag. Pas als het vocht dat uit de kip stroomt helder is, is de kip gaar.  

Neem uit de oven en laat de kip nog even rusten met wat aluminimumfolie losjes er over. 
Een tiental minuten later is het klaar en kan je smullen :) 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rijstpap van zilvervliesrijst