Oven Chili Con Carne


Tonight: A trip to Mexico!


Voor 2 tot 3 personen:
1 ui
Arachideolie (1 eetlepel)
200 gr varken - rundsgehakt
Mexicaanse taco kruiden
Eetlepel kaneel & paprikapoeder
Chiliflakes of chilipoeder
Peper en zout
Tomatenpuree 70gr
Tomatenblokjes 400gr
200 gr pasta (ik koos voor Fusili volkoren)
2 rode paprika's
1 blik rode kidneybonen (250 gr)
1 blikje mais (140 gr)
Magere yoghurt potje (naar smaak)
Light geraspte kaas (naar smaak)





Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel en snij de ui in kleine blokjes. Doe een beetje olie in de (wok)pan en bak de ui aan.
Voeg er het gehakt bij en bak rul.
Voeg de kruiden toe: een eetlepel mexicaanse kruiden, wat kaneel, paprikapoeder en een koffielepel chiliflakes of chilipoeder. Voeg de rode paprika erbij in kleine blokjes.
Na een 2-tal minuten voeg je de tomatenpuree en tomatenblokjes erbij.
Laat een 10-tal minuutjes sudderen. Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Voeg de rode kidneybonen en de mais bij de tomatensaus.
Voeg ook de pasta erbij en schep goed door.

Doe het mengsel in de ovenschotel (best deze ook een klein beetje invetten).
Schep er enkele hoopjes magere yoghurt bovenop en bestrooi met wat kaas.
Bak het geheel 20 minuten in de oven en smullen maar!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rijstpap van zilvervliesrijst