Vegetarische Moussaka
Veggie Moussaka
Voor 2 - 3 personen:
2 aubergines
1 rode ui
5 kleine zoete aardappels
150gr feta
500gr passata
Tijm
Paprikapoeder
Oregano
Peper en zout
Arachideolie
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de zoete aardappelen en snij ze in smalle schijfjes.
Schil de aubergine en snij deze ook in smalle schijfjes.
Doe hetzelfde met 1 rode ui.
Schil de aubergine en snij deze ook in smalle schijfjes.
Doe hetzelfde met 1 rode ui.
Vet een ovenschotel in met een beetje arachideolie (of andere olie naar keuze).
Leg de schijfjes zoete aardappel onderaan. Leg er de schijfjes ui en aubergine op in laagjes. Strooi wat oregano, peper, zout en tijm over de eerste laag. Herhaal tot alle schijfjes in de ovenschotel liggen. Kruid deze opnieuw.
Giet er de passata over en kruid met wat paprikapoeder. Brokkel tot slot de fetakaas erover.
Zet de ovenschotel 55 minuten in de oven.
Cheeselover tip: Je kan eventueel nog een beetje fetakaas over houden en deze vers op het bord leggen voor extra kaas 🧀
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten