Zoete aardappelsoep

Soep van de week: Zoete aardappel soep! 






- 2 kleine ajuinen
- 2 teentjes look
- 1 cm gember
- 500 gr wortelen
- 500 gr zoete aardappel
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 blokje groentenbouillon
- 1 eetlepel currypoeder
- 1 eetlepel kurkuma
- Peper en zout

1.5l water
Scheutje magere melk


 Pel en snipper de ajuinen en de knoflook. Schil de zoete aardappelen en schraap de wortelen, snij in blokjes. Fruit alle groenten in een scheutje olie, breng op smaak met de curry, kurkuma, peper en zout.  Doe ook de gember erbij. Voeg water toe en het bouillonblokje en laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen.

Mix de soep en voeg een scheutje magere melk toe. 

Enjoy!

Tip: Serveer met wat griekse yoghurt of magere kwark in en een beetje verse peterselie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rijstpap van zilvervliesrijst