Pasta met tomatensaus en spek



Benodigdheden voor 2 personen:

2 kleine uien
2 teentjes knoflook
1 rode peper
250gr kerstomaten
1 blik tomatenblokjes
150gr magere spekblokjes
100gr geraspte kaas (light)
80gr rucola
1 eetlepel olie
1 eetlepel balsamicoazijn

Spaghetti spelt volkoren
Verse basilicum


Snipper de ui en pers de knoflook.
Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Halveer de kerstomaatjes.
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en rode peper een drietal minuten. Doe er de balsamicoazijn bij samen met de kerstomaatjes en tomatenblokjes. Kruid met peper en zout en laat op een lager vuur een 10-tal minuten koken.

Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking en bak de spekblokjes in een pannetje zonder olie.
Voeg de spekjes na een 5-tal minuten bij de tomatensaus.

Snij de basilicum fijn. Voeg de pasta met de geraspte kaas en de basilicum toe aan de saus en schep om.

Verdeel rucola over de borden en serveer hierop de pasta. Garneer met de rest van de geraspte kaas.
Smakelijk :)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rijstpap van zilvervliesrijst