Zoete aardappelsalade met pompoenpitten en geitenkaas
Nodig:
400 gram zoete aardappels
1 rode ui
150 gram kerstomaten
100 gram geitenkaas (zacht)
Zakje botersla
1 eetlepel honing
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel witte wijnazijn
Olijfolie
Peper en zout
Handje pompoenpitten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snij in schijfjes. Snij de rode ui in fijne ringetjes. Doe beiden in een ovenschotel of op de bakplaat met wat olijfolie over en peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snij in schijfjes. Snij de rode ui in fijne ringetjes. Doe beiden in een ovenschotel of op de bakplaat met wat olijfolie over en peper en zout.
Zet 30 minuten in de oven en schep halverwege eens om.
Rooster de pompoenpitten op een pan zonder vetstof.
Snij de kerstomaatjes in 2. Doe er wat peper en zout op.
Neem een kommetje en doe de honing, mosterd, witte wijnazijn, peper en zout en 1 eetlepel olijfolie erin. Roer goed.
Was de sla en schik op de borden. Doe er de tomaatjes bij en de pompoenpitten. Schep er de zoete aardappel en rode ui bij. Doe de geitenkaas erover en wat van de honing- mosterd vinaigrette. Klaar!
Reacties
Een reactie posten